HTML

Mindenféle hasznos TUDNIVALÓ az élethez

Előfordulhatnak helyzetek, mikor nem tudod mi a teendő, vagy mi a helyes reakció. Az élet furcsaságait is kivesézzük, azokat a tipikus és kevésbé tipikus "WTF? életérzéseket".

Friss topikok

Linkblog

Archívum

Virágüzlet

2009.09.26. 17:16 Predakon

Üdv mindenkinek!

 

Azért egy ilyen témával kezdem, mert éppen a minap vásároltam cserpet egyik szobanövényem átültetéséhez, és egy nagyobb növénykereskedésben jártam, ahol néhány vicces dolgot tapasztaltam. Elsőként belépéskor kíváncsiságból megnézegettem a kisebb nagyobb növények árait, hátha nem lepőbök meg. egy nagyjából két és fél méter magas vékony lécekből tákolt rózsával befuttatott boltív, (talán túlzás hogy be volt futtatva, igazából volt ott rózsa is) ára 65000,- ilyeneket kellene árulni, mert maga boltív talán egy tizes lehet és elég sokat hozna a konyhára ilyen áron. A következő dolog ami felkeltette a figyelmemet az a "kerti díszek" osztály volt. Itt lehet megtalálni azt a giccshalmazt, ami méregdrága ízléstelen pufók angyalkáktól (vigyázat! a szárnyukon csillámpor is van!) amik inkább karácsonyi díszekre hasonlítanak egészen a Lánchídról lopott oroszlánokig mindent felsorakoztatott. Itt megjegyezném, hogy kertitörpe az egy sem volt... biztos a bányába mentek, vagy ki a divatból, nem tudom. Ahogy tovább sétáltam megakadt a szemem egy halom zacskón és hálón, amiben kövek voltak (kicsi, közepes, nagy), mellette pedig fakéregdarabkák hasonló módon szortírozva, persze szín szerint, és szépen felárazva. Nem akarok a fogyasztói társadalom ellen szólni, de az hogy az követ árulnak négyesével ötösével zacskóstul fedi az "meberi leleményesség" kifejezést. Na de van aki erre izgul, hiszen valóban nem mindegy hogy a sziklakert három köve közül eltér-e valamelyik színben vagy sem, neadj isten mindegyik más színű! Nade ezek után megvettem végre a cserepet, kifelé még egy szélütés ért amikor egy pálmára 174000 Forintos árcédula volt kifüggesztve. Összességében gyanítom, hogy nem fogok naphosszat köveket válogatni, zacskózni és eladni, se leülni az udvarra kalapálni a boltíveket, de szemlátomást jövedelmezőnek tűnik, talán később rászánom magam.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://tudnivalo.blog.hu/api/trackback/id/tr941408935

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása